sensiwattes

sensiwattes

Sensiwattes?

Ieder mens heeft te maken met sensorische integratie. Het is de manier waarop onze zintuigen signalen doorgeven aan onze hersenen waarop we onze omgeving kunnen waarnemen en ons staande kunnen houden in die omgeving en het leven. Een groeiende groep kinderen en volwassenen lopen tegen problemen aan in de sensorische integratie omdat de signalen te zwak of te sterk doorgegeven worden en omdat onze zintuigen steeds meer belast worden in de moderne wereld en efficiënter aan de bak moeten.

Traag

HBPosted by Sensiwattes Tue, June 23, 2015 21:03:52
Traag....

Wat als jou wereld sneller of trager gaat?

Wat als je wereld zo snel gaat in je hoofd; alle beelden, zintuigen, gevoelens. Niet blind vertrouwen op de autonomie van volwassenen, maar je eigen autonomie en zelf verbanden leggen. Wat als je hoofd een rollercoaster is van gevoel, kleuren, beelden, interpretaties, alle verschillende verwachtingen die de omgeving van je heeft.

Gaat die wereld dan niet veel trager? Hoe kun je in een half uur een heel programma afwerken als je allereerst al eens bekomen moet van onrechtvaardigheid, teleurstelling, verdriet, boosheid of gewoon heel veel blijdschap. Hoe reëel is het om zo snel te schakelen en braaf een voorgekauwd programma volgens de boekjes te volgen? Hoe lang is dan een half uur, of hoe kort?

Hoeveel ruimte verdien je en mag je dan krijgen om even op adem te komen, weer tot jezelf te komen, om te kunnen open stellen tot wat anderen van je verwachten?

Waar ben jezelf en waar is de ander?

Is dat niet waar beelddenkers, hb-ers, si-ers, ass-ers tegen aan lopen?

Even bekomen van die wereld, het verwerken, voor jezelf op een rijtje zetten; en dan overschakelen.

Mogen we verwachten als volwassene dat een kind zo snel omschakelt weg van zijn eigen gevoel, gedachten en ideeën?

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.