sensiwattes

sensiwattes

Sensiwattes?

Ieder mens heeft te maken met sensorische integratie. Het is de manier waarop onze zintuigen signalen doorgeven aan onze hersenen waarop we onze omgeving kunnen waarnemen en ons staande kunnen houden in die omgeving en het leven. Een groeiende groep kinderen en volwassenen lopen tegen problemen aan in de sensorische integratie omdat de signalen te zwak of te sterk doorgegeven worden en omdat onze zintuigen steeds meer belast worden in de moderne wereld en efficiƫnter aan de bak moeten.

Sensory Bin: Thema Herfst

DIYPosted by Sensiwattes Mon, September 15, 2014 20:59:34
Een sensory bin kan heel fijn zijn om mee te werken bij sensorische integratie. Er kunnen allerlei materialen in verwerkt worden die tactiele informatie stimuleren, beter contact te leggen met het lichaam, het voelen, en tevens werkt het regulerend/ontspannend.

De volgende materialen worden veel gebruikt in sensory bins:

- Rijst
- Pasta
- Kastanjes
- Peulvruchten
- Moonsand
- Scheerschuim
- Water

Herfst Sensory Bin

Benodigdheden:

- 1,5 tot 2 kg rijst
- Azijn
- Levensmiddelenkleurstof
- Kastanjes
- Eventueel nog andere vondsten uit het bos zoals hout, eikels.
- Afsluitbare bak (ik gebruik 9 ltr bakken van de Xenos)

Werkwijze

Doe 300-400 gram gram rijst in een plastic bak of zak met een scheutje azijn en levensmiddelenkleurstof naar behoefte. Meng dit tot de rijst volledig gekleurd is.
Ik doe dit door de plastic zak goed door te kneden. Pas op dat de plastic zak niet gaat scheuren.De rijst is nu goed gemengd met de azijn en levensmiddelenkleurstof.
Verspreid de rijst op een bord of bakplaat met bakpapier en zet de oven op de laagste stand met de ovendeur op een kiertje. Laat de rijst nu langzaam drogen in de oven.Nu kun je ook andere kleuren maken.
Voor de Herfst bin heb ik gekozen voor groen, geel, oranje en bruin.
Als alle rijst gekleurd is kun je de bak gaan inrichten.
De kleuren rijst heb ik netjes naast elkaar gegoten.
Nog wat aangekleed met kastanjes en eikels en een tak.
Wij kregen een zak kastanjes van dochter haar vriendin, daar zijn we heel blij mee!


Dochter had een pittige/sensorische dag op school. Van het weekend een leuk festijn gehad met veel prikkels, wel voldoende rust ingelast. Maar toch kwam het er op school uit. Wat is er dan fijner om gewoon lekker met een sensory bin aan de slag te gaan en te ontprikkelen?

Ze sorteerde de kastanjes eruit, met een walnotendop kon ze de rijst scheppen, hier maakte ze een taartje van, roerde de rijst met de tak, en zo heeft ze zich heerlijk vermaakt met deze herfst bin op een mooie nazomerdag!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.