sensiwattes

sensiwattes

Sensiwattes?

Ieder mens heeft te maken met sensorische integratie. Het is de manier waarop onze zintuigen signalen doorgeven aan onze hersenen waarop we onze omgeving kunnen waarnemen en ons staande kunnen houden in die omgeving en het leven. Een groeiende groep kinderen en volwassenen lopen tegen problemen aan in de sensorische integratie omdat de signalen te zwak of te sterk doorgegeven worden en omdat onze zintuigen steeds meer belast worden in de moderne wereld en efficiƫnter aan de bak moeten.

Water & water

SpelPosted by Sensiwattes Tue, October 14, 2014 09:02:55
Wat heerlijk is het om met water te spelen!

Gisteren was dochter heerlijk aan het spelen met 2 andere vormen van water; waterbeads en slijm. Ze had van de juf een grote zak slijm meegekregen naar huis, en we hadden zelf nog waterbeads liggen, dus mooie waterige combi.

Grappig genoeg laat het slijm ons beiden reguleren. Ik zie het meteen in de wegdroomblik in de ogen van dochter. Zelf vind ik het ook heerlijk voelen. Als kind was ik ook al dol op de zakjes smurfensnot en waterslangen en monsterslijm.Zelf met waterbeads thuis aan de slag?

Ze zijn verkrijgbaar via oa Ebay.
Er zijn kleinere zakjes verkrijgbaar maar ook grotere verpakkingen. De kleine zakjes werken prima, geven al een prima hoeveelheid om mee te spelen.Het enige wat je hoeft te doen is een zakje in een pot te gieten en dan per zakje 400ml water toevoegen.


Binnen 4 uur zul je ze langzaam zien groeien, ze nemen het water op.


Na 4 uur zijn ze klaar en kan ermee gespeeld worden!En je kunt ook experimenteren met waterbeads in slijm, dan is het net kikkerdril. Grappig is dat de beiden materialen niet vermengen met elkaar, ze tasten elkaar niet aan.  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Judith Sun, October 19, 2014 17:34:32

Claudi, ik heb net weer wat waterbeads besteld via ebay. Het is wel opletten de waterbeads niet de lang in de slijm te laten zitten, dochter vind dat fantastisch maar dan is het wel weer een pittig klusje om de waterbeads eruit te krijgen ;) Ze vind het erg leuk om zo zaadjes te planten in de aarde :)

Posted by Claudi Tue, October 14, 2014 20:39:36

He, wat ontzettend leuk. Onze slijm wordt prima gebruikt. Ik ga ook op zoek naar waterbeads. Wij willen ook kikkerdril! groetjes Claudi