sensiwattes

sensiwattes

Sensiwattes?

Ieder mens heeft te maken met sensorische integratie. Het is de manier waarop onze zintuigen signalen doorgeven aan onze hersenen waarop we onze omgeving kunnen waarnemen en ons staande kunnen houden in die omgeving en het leven. Een groeiende groep kinderen en volwassenen lopen tegen problemen aan in de sensorische integratie omdat de signalen te zwak of te sterk doorgegeven worden en omdat onze zintuigen steeds meer belast worden in de moderne wereld en efficiƫnter aan de bak moeten.

Van binnen naar buiten

HBPosted by Sensiwattes Tue, October 21, 2014 21:10:41
Direct was ik scherp, toen ik Ali B de opmerking hoorde maken 'van binnen naar buiten ipv van buiten naar binnen'.
En ik heb het hem nu al 2 keer horen benoemen in de blind auditions van The Voice of Holland.

Van binnen naar buiten, ja, wow, het klinkt zo mooi! Wat zou coach Ali meegeven aan een sensorisch gevoelig persoon? Van binnen naar buiten?

Wat als van buiten naar binnen zo groot is, dat er weinig meer van binnen naar buiten gaat?

Naar binnen? Geluiden, de zon, gevoel, zoveel!

En wat kan er dan naar buiten?

En wat als er al zoveel binnen is? Gedachten, gevoelens, een groot bewustzijn, met iedereen rekening willen houden, anderen en de omgeving intens aanvoelen, beelddenken, razende beelden.

Van binnen naar buiten? Maar wat als dat teveel is voor buiten? Weer rekening houden met, politiek correct blijven, aanpassen, onderpresteren, want ohwee ohwee als anderen geraakt worden.

Wat als een persoon, zoveel talent, zoveel zien, zoveel horen, zoveel voelen, teveel binnen heeft, en teveel van buiten voelt. Hoe moet het dan nog van binnen naar buiten?

Kan er genoeg gefilterd worden om de balans van binnen naar buiten te krijgen, en is de wereld er klaar voor om het van binnen naar buiten te ontvangen zonder oordeel of verwachting?

Ik kon heel goed voelen was coach Ali bedoelde, maar hoe kom je daar door buiten en binnen heen?  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.